Vaarkanties
Achtergrond

Vaarkanties

 

Historie Vaarkanties

In 2010 begon vaarkanties met het aanschaffen van de Poolster, een klassieke kajuitsloep, die na te zijn opgeknapt in 2011 werd gedeeld met meerdere gebruikers. Wanneer er geen reserveringen stonden werd deze ook particulier verhuurd. Na 2 seizoenen werd daar ook het Westeinder, een recreatie eiland in de westeinderplassen en de Noorderzon een oldtimer Mercedes camper aan toegevoegd. Via meerdere deel alternatieven, zoals genietpunten en met waardebepaling achteraf ging Vaarkanties weer terug naar het originele plan, met meerdere gebruikers het eigenaarschap delen.

Betrokkenheid, Zelfredzaamheid en Ownership

De verschillende accomodaties hebben allen hun eigen ‘drempels’ en zorgen ervoor dat hoe vaker je er gebruik van maakt hoe kleiner de drempel wordt. We proberen het met zijn allen zo makkelijk mogelijk te maken, maar een beetje zelfredzaamheid is daardoor zeker benodigd. We zijn immers geen verhuurders die je aan de hand nemen, maar de lijnen met beheerders en leden zijn wel kort. Vandaar ook de betrokkenheid en ownership. Onderhoud, schade, rare geluiden moeten we gezamenlijk oplossen. Dat kan door de motor eigenhandig open te schroeven, of de boot naar de scheepswerf te varen. Doe jij het niet dan moet de ander het doen, maken we het niet dan houden we minder geld over om nieuwe projecten mee op te starten.

Interesse?

Helaas zitten we voor het huidige seizoen al helemaal vol, maar je kan je inschrijven op de wachtlijst zodra er een plek vrij komt nemen we dan contact met je op! Wil je in de toekomst een van deze gebruikers worden, neem dan contact met ons op!