Vaarkanties
Westeinder
authentiek recreatie eiland
locatie Aalsmeer

Information

Het Westeinder eiland is een heerlijk privé-eiland en zeer geschikt om korte of langere tijd op te relaxen, BBQen of te watersporten. De westeinderplassen bieden enorm veel mogelijkheden en met een klein motorbootje is het geweldig om de omgeving te verkennen.


Achtergrond
Het Westeinder recreatie-eiland is ruim 250m2 groot en is gelegen op de Westeinderplassen in de Blauwe Poel. De Westeinderplassen, die een oppervlakte van ruim 10 km² hebben, bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en motorbootvaren. In, op en rond de Westeinderplassen is er een schat aan (zeldzame) flora en fauna: vissen, vogels en planten.
Locatie
Om op het eiland te komen ligt een roei/motorboot op onze eigen steiger langs de Leimuiderdijk (t.h.v. hm-paal 48,1) in Rijsenhout. Het eiland is 2 minuten varen vanaf de dijk, maar Aalsmeer en de gehele Westeinderplassen zijn natuurlijk makkelijk te verkennen. De afstand tot Amsterdam, Haarlem en Leiden is een kleine 15-20 km, wat deze locaties tot uitermate geschikte dagtrips (met of zonder boot/poolster) maken!
Inventaris
Op het eiland is een kleine blokhut aanwezig met rondzit, 2-persoonsbed en keukenblok. Verder is er een toilet gebouwtje aangesloten op een septic tank en stromend (warm) water beschikbaar wat gefiltert van het aanliggende water wordt opgepompt (dus geen drinkwater!). Electriciteit wordt geleverd via een zonnepaneel en is voldoende voor klein verbruik. Op het eiland heb je beschikking over 2 zeilboten, een surfplank en gemotoriseerd vlot

 

Boek direct deze accommodatie

All Project